Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul Ken Griffin pe aceeași undă cu Donald Trump. Califică criptomonedele drept 'apel jihadist' împotriva dolarului verde

smartradio.ro
Donald Trump

Miliardarul de fonduri speculative Ken Griffin și fostul președinte american Donald Trump au criticat monedele digitale ca o amenințare la adresa dolarului american.

Griffin, fondatorul fondului speculativ de 38 de miliarde de $ Citadel LLC, a declarat Clubului Economic din Chicago , pe 4 octombrie, că monedele criptografice sunt „un apel jihadist pe care noi nu credem în dolar.“ El și-a exprimat consternarea față de generația tânără care lucrează la alternative de dolari în sectorul criptografic:

„Ce concept nebun este că noi, ca țară, îmbrățișăm atât de mulți oameni străluciți, tineri, talentați, pentru a veni cu un înlocuitor pentru moneda noastră de rezervă.”

„Mi-aș dori ca toată această pasiune și energie care s-a dus la criptare să fie îndreptată spre întărirea Statelor Unite”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Griffin nu pare să se opună câștigării de bani din criptare în viitor. El a spus că Cetatea nu urmează încă scufundarea altor fonduri speculative și a instituțiilor financiare tradiționale în cripto din cauza „lipsei certitudinii de reglementare”.

Administratorul fondului de acoperire a spus că președintele Comisiei Europene a Valorilor Mobiliare și a Valorilor Mobiliare Gary Gensler a fost „la fața locului” în comentariile sale din august , când a spus că, dacă cripto își va atinge potențialul, „trebuie să se încadreze în cadrul politicilor publice”.

"Procedând astfel, va deveni o piață mai mică, deoarece va deveni o piață mult mai competitivă atunci când există claritate de reglementare", a spus Griffin. "Și asta va fi bine. O piață mică, mai puțini oameni implicați, care, sincer, doar încearcă să câștige un ban rapid".

Între timp, fostul președinte american Donald Trump a avertizat împotriva amenințării dolarului din yuanul digital al Chinei, conform cointelegraph.com

În timpul unui interviu cu Adam Shapiro de la Yahoo Finance, pe 5 octombrie, Trump și-a prezentat poziția asupra Chinei, economiei SUA și sectorului criptografic.

Vorbind despre mișcările guvernului chinez de a interzice criptoarea în țara condusă de Xi Jinping, Trump a spus că reducerea face parte din mișcările lui Jinping de a împiedica concurența, deoarece lucrează la „propria sa monedă, fie că este cripto sau altfel” și a sugerat că Guvernul SUA ar trebui să facă același lucru:

„Sunt un mare fan al monedei noastre și nu vreau să apară alte monede care să rănească sau să degradeze în vreun fel dolarul.”

"Dacă te uiți la un sistem monetar bazat pe dolar, dacă începi să pierzi credibilitatea, dintr-o dată vei pierde acel sistem monetar puternic", a spus Trump. Controversatul fost președinte a spus că „spectacolul de groază” al guvernului SUA cu frontiera mexicană și retragerea din Afganistan a afectat și credibilitatea dolarului.

De asemenea, Trump nu este un fan al criptomonedelor. La sfârșitul lunii august, el a declarat că cripto-ul a fost „potențial un dezastru care așteaptă să se întâmple”, întrucât a pus la îndoială dacă activele digitale erau „false”:

„Acestea [criptomonede] pot fi false. Cine știe ce sunt? Sunt cu siguranță ceva despre care oamenii nu știu prea multe. ”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.