Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul Marc Ladreit de Lacharriere, condamnare cu suspendare pentru angajarea fictivă a soției favoritului la președinția Franței, François Fillon

Omul de afaceri francez Marc Ladreit de Lacharriere a fost condamnat marţi la de Lacharriere şi la plata unei amenzi de 375.000 de euro pentru abuz de bunuri sociale, în cazul acordării unui loc de muncă de complezenţă soţiei lui François Fillon, candidatul conservator cotat la un moment dat favorit la alegerile prezidenţiale din 2017, transmite AFP.

Preşedintele tribunalului de mare instanţă din Paris a validat pedeapsa cerută împotriva lui Lacharriere de Parchetul Naţional Financiar (PNF) şi acceptată de inculpat, care a pledat vinovat, relatează agerpres.ro.

Pedeapsa nu îi va înscrisă în cazierul judiciar.

Conform dezvăluirilor săptămânalului Le Canard Enchaîné, miliardarul Marc Ladreit de Lacharriere, un apropiat al lui François Fillon, i-a oferit un loc de muncă fictiv lui Penelope Fillon la o publicaţie literară pe care o patronează. Pentru presupusele activităţi prestate, soţia fostului premier a încasat, între 2 mai 2012 şi decembrie 2013, în jur de 5.000 de euro brut lunar.

Aceste acuzaţii au apărut la scurt timp după dezvăluirile privind angajarea fictivă de către Fillon a soţiei şi copiilor săi ca asistenţi parlamentari.

Lacharriere, inculpat pe 12 mai 2017, a recunoscut că a remunerat-o 'în mod excesiv' pe Penelope Fillon în 2012, apoi pentru 'prestări fictive' în 2013, pentru un total de circa 135.000 de euro.

François Fillon, inculpat pentru 'deturnare de fonduri publice' şi 'complicitate şi tăinuire de abuz de bunuri sociale', aşteaptă în prezent rechizitoriile PNF şi decizia judecătorilor de a-l trimite sau nu în faţa tribunalului corecţional alături de soţia sa şi de fostul său supleant în parlament, Marc Joulaud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.