Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliarde date de Guvern pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor europene

guvern

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, printr-o hotărâre, acordarea unui împrumut din partea Ministerului Finanţelor Publice, în valoare de 3,6 miliarde lei, ca măsură financiară temporară pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură. Potrivit unui comunicat al Executivului, împrumutul se acordă din contul de venituri din privatizare, până la sfârşitul anului 2016.

"Măsura a fost necesară pentru a asigura cât mai rapid resursele financiare necesare efectuării plăţilor menţionate din sume alocate temporar din veniturile din privatizare înregistrate în contul curent general al Trezoreriei statului de către Ministerul Finanţelor Publice. După ce Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură efectuează plăţile, cheltuielile realizate se transmit Comisiei Europene prin declaraţiile lunare, iar Comisia Europeană le rambursează Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, urmând a fi restituite Ministerului Finanţelor Publice", precizează sursa citată.

Guvernul informează că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale asigură resursele necesare efectuării plăţilor de către APIA beneficiarilor schemelor de plăţi directe pentru agricultură, a ajutoarelor excepţionale cu caracter temporar, a măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, a măsurii de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe, a măsurii de promovare a vinurilor, care se finanţează din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.