Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milioane de doze de vaccin fabricate de Johnson & Johnson au fost contaminate, iar OMS face precizări

Europa FM
Johnson & Johnson vaccin

Problemele de contaminare detectate la o unitate de producţie de vaccinuri anti-COVID-19 din SUA, care au determinat distrugerea a milioane de doze de vaccin fabricate de Johnson & Johnson, nu afectează distribuirea globală a acestor produse, care este coordonată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a precizat luni organizaţia citată de EFE.

"Majoritatea producţiei de vaccinuri Johnson & Johnson nu se află în locul unde s-a produs acest incident, un volum mare de vaccinuri continuă să fie produs în Ţările de Jos, Belgia sau în alte locaţii din SUA", a declarat la o conferinţă de presă responsabila cu accesul la medicamente în cadrul OMS, Mariangela Simao.

Experta OMS a precizat că incidentul de la fabrica din Baltimore (estul SUA) demonstrează că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) este foarte strictă în ce priveşte calitatea şi bunele practici când este vorba de vaccinurile anti-COVID-19, informează Agerpres.ro.

"Felicităm FDA pentru grija cu care a desfăşurat inspecţiile şi pentru că a suspendat producţia recomandând incinerarea dozelor", a precizat responsabila OMS.

FDA nu a dat cifre despre cum a afectat producţia problema apărută la fabrica din Baltimore, unde se produc şi vaccinuri pentru AstraZeneca, deşi presa americană vorbeşte despre aruncarea a aproape 60 de milioane de doze de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.