Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milioanele care au 'acaparat' politica românească şi ONG-urile: Implicare masivă la vârf

wsj.com
george soros

Implicare masivă a milionarului George Soroş în ţara noastră. Atacurile adversarilor politici ai USR par a avea fundament. evz.ro prezintă un traseu interesant al banilor lui Soroş din Statele Unite către ONG-urile din ţara noastră, multe dintre aceştia implicându-se din ce în ce mai mult şi în politică.

Citeşte şi: Numele de premier propuse de Călin Popescu Tăriceanu: Cum explică o eventuală rupere a ALDE

CEE Trust ar fi ONG-ul lui Soroş care livrează finanţările către România. Toţi marii activişti ecologişti din ţara noastră sunt finanţaţi de peste Ocean. Nicușor Dan şi ”Salvați Bucureștiul!” sunt inovația Alinei Mungiu, cel mai important lider al societății civile. Mungiu și a sa Societate Academică Română a creat Alianța pentru o Românie Curată. Aceasta din urmă a fost finanțată, între anii 2010-2012, de CEE Trust a lui George Soros cu sume mari de bani, dar și din fonduri norvegiene. Din această Alianță fac parte Freedom House (Cristina Guseth), Grupul pentru Dialog Social și Asociația lui Nicușor Dan – Salvați Bucureștiul.

Citeşte şi: Sondaj devastator în Statele Unite: Cine va fi noul preşedinte al SUA

Societatea lui Pippidi a primit, de-al lungul timpului, sute de mii de euro de la Soroş pentru diverse proiecte. Mai mult, oamenii chemaţi de către Klaus Iohannis la consultări după tragedia din Clubul Colectiv au legături strânse cu finanţele miliardarului Soroş. Liviu Mihaiu, Cristina Guseth sau Sorin Ioniţă sunt printre cele mai cunoscute nume care au primmit sute de mii de euro pentru diverse proiecte.

Lista cu nume importante îi cuprinde şi pe actualul premier, Dacian Cioloş sau fostul şef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. Cioloş este membru al Fundației Friends of Europe, finanțată de Soros. MRU este şi el finanţat de fundaţiile miliardarului, conform sursei citate. Guvernul Cioloş are, de altfel, mai mulţi membri marcanţi care au legături cu George Soroş. Fostul ministru al fondurilor europene, Cristian Ghinea a primit bani prin intermediul Centrului Român pentru Politici Europene ca şi Violeta Alexandru, ministru pentru dialg social prin ProDemocratia, Institutul Politic Publice.

Citeşte şi: Stagiul militar obligatoriu s-ar putea reintroduce: Un general de armată spune totul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.