Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milionara care promitea analize de sânge revoluţionare a fost găsită vinovată de fraudă masivă: A obţinut aproape un miliard de dolari

CNBC
Elizabeth Holmes Theranos

Elizabeth Holmes, fondatoarea companiei Theranos care a promis teste de sânge revoluţionare, a fost găsită vinovată marţi de patru din cele 11 capete de acuzare pentru escrocarea investitorilor cu milioane de olari, informează dpa.

Holmes, în vârstă de 37 de ani, a obţinut aproape un miliard de dolari după ce a lansat un start-up care a promis că va reuşi să efectueze analize de sânge complete folosind doar câteva picături din sângele pacientului. Ea a respins în permanenţă acuzaţiile procurorilor, scrie agerpres.ro.

Elizabeth Holmes, care a născut înainte ca procesul să înceapă în urmă cu aproape patru luni şi care nu este reţinută, va putea să facă apel împotriva verdictului de vinovăţie şi a oricărei sentinţe impuse de tribunal.

Infracţiunile comise pot atrage o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare, dar observatorii cred că judecătorul, Edward Davila, va impune probabil o pedeapsă considerabil mai redusă, dat fiind că Holmes nu are antecedente.

Compania Theranos a promis să schimbe radical testarea sângelui, motiv pentru care valoarea sa de piaţă a crescut accelerat până la circa 9 miliarde de dolari. Tehnologia promisă ar fi permis efectuarea a sute de teste pe doar câteva picături de sânge.

Bula s-a spart datorită unui avertizor de integritate şi a investigaţiilor jurnalistice, efectuate iniţial de Wall Street Journal. Unii observatori văd în acest scandal exemplul perfect al aspectelor negative ale culturii hiper-mediatizării din Silicon Valley.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.