Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militar rus 'deghizat în civil', arestat de Serviciul de Securitate al Ucrainei la Herson

UAWire
SBU securitate Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni că a arestat la Herson un militar rus "deghizat în civil", în contextul în care există temeri că soldaţi ai Moscovei sunt în continuare prezenţi incognito în oraşul eliberat vineri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Agenţii serviciului de securitate au arestat un militar rus în Hersonul eliberat. Bărbatul era deghizat în civil şi a încercat să treacă drept un 'localnic'", a indicat SBU într-un comunicat, la câteva ore după vizita surpriză a preşedintelui Volodimir Zelenski la Herson.

Potrivit SBU, "el a recunoscut că este un soldat profesionist" al forţelor ruse, cu misiunea de "a aduna informaţii (...) şi a efectua operaţiuni de sabotaj".

Într-o înregistrare video care însoţeşte comunicatul pe reţelele sociale, acest militar rus legat la ochi îşi declină identitatea, afirmând că numele său este "Nikolai Andreevici Krivoşeev, născut în 2002 în regiunea Altai", în sudul Rusiei, şi că face parte dintr-o unitate cu sediul la Birobidjan, în Extremul Orient rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.