Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militari din trupele proruse din Donețk, violați de ceceni în fața colegilor: 'Comandamentul militar nu vrea să se confrunte cu subordonații lui Kadyrov'

reutersmedia.net
ceceni

Un grup de femei identificate drept soții și mame de soldați din autoproclamata RPD a susținut că rudele lor au fost supuse violenței sexuale din partea personalului militar din Cecenia, potrivit site-ului rus de investigații Meduza.

Aceasta decurge din apelul femeilor la șeful DPR Denis Pushilin, care a fost publicat în dimineața zilei de 27 septembrie pe canalul anonim Telegram Batman DPR. Ulterior, Abubakar Yangulbaev, un activist pentru drepturile omului din Cecenia, a declarat că o sursă din regimentul cecen „Sever” a confirmat autenticitatea apelului.

Apelul spune că victimele violenței au fost doi militari ai Corpului 1 Armată al așa-numitei Miliții Populare din RPD, care au fost mobilizați în orașul Dokuchaevsk. Numele acestor soldați sunt ascunse.

În zona așezării Berestovoye, unde armata noastră respinge atacurile batalioanelor naționaliste ucrainene, a avut loc un incident fără precedent. Doi militari ai Miliției Populare din RPD... care au fost mobilizați de la Dokuchaevsk și au lucrat în administrația orașului înainte de a fi mobilizați, au fost violați de ceceni în fața colegilor lor. Colegii care voiau să-i protejeze pe băieții noștri au fost amenințați cu arme și au promis că îi vor împușca „ca pe câini”.

Apelul mai spune că „comandamentul militar nu vrea să se confrunte cu subordonații lui Ramzan Kadyrov” și încearcă să mușamalizeze incidentul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.