Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militari polonezi care participă la exerciţiul Dacia 21 Livex au acordat primul ajutor la un accident, lângă Slobozia

vestidinrusia.ro
armata soldat

Personalul medical din autospeciala sanitară aflată în coloana militară poloneză ce participă la exerciţiul Dacia 21 Livex a acordat, miercuri, primul ajutor unor persoane implicate într-un accident rutier, în zona localităţii Bărăganu, la 20 de kilometri de Slobozia.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Statului Major al Apărării, vehiculele militare poloneze, escortate de echipaje ale Poliţiei Militare din cadrul Forţelor Terestre Române, se îndreptau către poligonul Smârdan pentru a participa la exerciţiul Justice Sword 21/Dacia 21 Livex. După sosirea echipajelor medicale solicitate prin serviciul 112, coloana militară şi-a continuat deplasarea.

Aproximativ 15.000 de militari, dintre care 10.000 români şi 5.000 din 17 naţiuni aliate şi partenere, participă, începând de marţi şi până la jumătatea lunii iunie, în 16 poligoane şi alte facilităţi militare din România, la cea mai complexă activitate de instruire de la declanşarea pandemiei de COVID-19 - seria de exerciţii Dacia 21 Livex, condusă de Comandamentul Forţelor Întrunite din Statul Major al Apărării.

Statele participante cu efective şi tehnică de luptă pentru instruire la seria de exerciţii sunt Albania, Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Letonia, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia şi Ungaria, a informat Ministerul Apărării Naţionale.

Principalele poligoane de desfăşurare a seriei de exerciţii Dacia 21 Livex sunt Centrul Naţional de Instruire Întrunită din localitatea Cincu, judeţul Braşov, Centrele Secundare de Instruire pentru Luptă din localităţile Smârdan, judeţul Galaţi, şi Babadag, judeţul Tulcea, Poligonul de tragere sol-aer Capu Midia din judeţul Constanţa, Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic din localitatea Boboc, judeţul Buzău. Totodată, evenimente de instruire din cadrul Dacia 21 Livex se vor derula în facilităţi de instruire din Târgu Mureş, Bogata, Brădet, Grohotiş, Gropeni şi Frecăţei.

Activităţile de instruire planificate cuprind deplasări şi exerciţii tactice cu şi fără trageri de luptă, trageri cu bombe de aviaţie, paraşutări, forţări ale cursurilor de apă, comunicaţii criptate, coordonare a tranzitului prin puncte aeriene, navale şi terestre de trecere a frontierei, precum şi activităţi cu specific medical. Totodată, seria de exerciţii Dacia 21 Livex asigură cadrul multinaţional de probare a capacităţii de integrare a comenzii la nivel operativ de către Comandamentul Forţelor Întrunite, se menţionează în comunicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.