Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militari români, voluntari împotriva ISIS

ISIS

Gruparea kurdă „Leii din Rojava“, care luptă în Siria împotriva Statului Islamic (ISIS), prezintă pe pagina de Facebook mai mulţi soldaţi veniţi din diverse ţări, printre care s-ar număra şi doi români. Cei doi sunt înrolați voluntar, primul din 17 februarie anul acesta.

Informaţia legată de cei doi români care s-ar fi alăturat alăturat YPG (n.r. - „Yekîneyên Parastina Gel“ - „Forţele de Apărare ale Poporului Kurd“) a fost făcută publică pe pagina de Facebook a grupării „The Lions of Rojava“ (n.r. - „Leii din Rojava“), informează Antena 3. Este vorba de o grupare armată care duce o bătălie dură în nordul Siriei cu fundamentaliştii de la ISIS (n.r. – „Islamic States of Iraq and Sirya“ ).

Conform informaţiilor de pe contul de Facebook al leilor din Rojava, armata kurdă este sprijinită de o brigadă internaţională alcătuită din foşti soldaţi, persoane curajoase şi bine pregătite pentru confruntări armate.

Kurzii susţin că primul român din YPG a ajuns în Siria în 17 februarie 2015. Conform postării de la poza în care este prezentat cetăţeanul român, care apare într-un vehicul alături de o mitralieră, acesta poartă numele kurd Armantch. Postarea a strâns peste 600 de like-uri şi numeroase comentarii în limba engleză, dar şi câteva în română. „Good luck brothers“ (n.r. – „Noroc, fraţilor“), „Mândru de românii mei!“, „Proud of my Romanian countrymen! God bless all the heroes!“ (n.r.- „Mândru de românii mei! Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi eroii“), „Stay safe and thank you!“ (n.r. – „Aveţi grijă şi vă mulţumim“), „Românii sunt luptători desăvârşiţi“ sau „Noroc frate“ sunt câteva dintre comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.