Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est din Craiova se alătură campaniei de donare de sânge pentru militarii ucraineni răniţi

cugetliber.ro
transfuzii

Militarii din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est din Craiova se alătură campaniei de donare de sânge desfăşurată de Ministerul Apărării Naţionale şi de Ministerul Sănătăţii pentru militarii ucraineni răniţi care ajung în spitalele militare şi civile din România.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, prima acţiune de acest fel va avea loc joi, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova.

Acţiunea de donare de sânge a militarilor români face parte din planul de sprijin al României pentru Ucraina, potrivit Agerpres.

"Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat luni, 28 februarie, la reuniunea extraordinară a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, în format videoconferinţă. Discuţiile reuniunii au vizat situaţia din Ucraina, ca urmare a atacului neprovocat şi nejustificat al Rusiei la adresa unui stat independent şi suveran, provocare fără precedent la adresa arhitecturii de securitate europene. Miniştrii apărării au dezbătut asupra nevoilor urgente, în vederea coordonării asistenţei acordată de statele membre Ucrainei. Referitor la sprijinul României pentru Ucraina, ministrul Apărării Naţionale a evidenţiat decizia Guvernului privind donarea de muniţie, combustibil, echipament militar de protecţie, dar şi alimente, apă şi materiale sanitare, care se adaugă la contribuţiile trimise anterior, ca răspuns la solicitarea Ucrainei, prin intermediul Mecanismului European de Protecţie Civilă. De asemenea, ministrul Apărării a menţionat decizia ce vizează asigurarea tratamentului medical pentru militarii ucraineni răniţi în spitalele militare şi civile din România, precum şi campania de donare de sânge demarată în beneficiul acestora. Totodată, oficialul român a apreciat mobilizarea societăţii civile în sprijinul refugiaţilor ucraineni", a informat, luni, MApN, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.