Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii bulgari au distrus mina plutitoare descoperită lângă Varna

mina marina

Un echipaj al navei vânător de mine Struma din componenţa Forţelor Navale Bulgare a fost activat marţi, cu sarcina de a detecta un obiect asemănător unei mine marine, reperat în apele Mării Negre, la 250 de metri de coastă.

Prezenţa minei în apele mării a fost semnalată, marţi, de un cetăţean bulgar, la Centrul de Coordonare pentru Salvare Maritimă. La faţa locului, militarii din cadrul forţelor navale au clasificat mina drept una de tip ancoră "YAM". Având în vedere distanţa mică faţă de mal, mina a fost transportată la o distanţă sigură în mare şi distrusă, printr-o explozie controlată de echipa de specialitate a navei vânător de mine Struma. În cadrul operaţiunii de distrugere a minei, au fost respectate cu stricteţe măsurile de siguranţă.

Echipajul navei Struma acţionează sub instrucţiunile comandantului Forţelor Navale, contraamiralul Kiril Mihailov. Forţele navale sunt pregătite pentru acţiuni împotriva minelor marine, în scopul de a asigura o navigaţie sigură în spaţiul maritim al Bulgariei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.