Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii moldoveni vor participa la Misiunea de menținere a păcii în Liban

stiri.md
armata moldoveana

Începând cu 15 august curent, militarii moldoveni vor participa în Misiunea de menținere a păcii din Republica Liban - Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL).

Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul raportului prezentat la un an de la preluarea mandatului, transmite Știri.md.

Ministrul a vorbit despre realizările în cadrul instituției de apărare, evidențiind acțiunile care au fost întreprinse pentru dezvoltarea capabilităților militare și modernizarea Armatei Naționale.

De asemenea, oficialul a vorbit despre eforturile de intensificare a contribuției Republicii Moldova la asigurarea păcii și creșterea credibilității statului ca furnizor de securitate, dar și despre relansarea cooperării bilaterale cu instituțiile de apărare din statele vecine și statele membre ale Uniunii Europene (UE) și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Anatolie Nosatîi a mai vorbit despre negocierea cu UE privind participarea pacificatorilor noștri în misiunea din Bosnia și Herțegovina, dar și despre disponibilitatea detașării unui contingent de geniști pentru misiuni de deminare post conflict în Ucraina.

"Totodată, în rezultatul cooperării cu UE pentru anul 2021, prin intermediul Instrumentului European pentru pace (EPF European Peace Facility), au fost alocate Ministerului Apărării șapte milioane euro pentru dotarea echipelor de deminare, a unui detașament medical mobil, precum și a trei puncte medicale din cadrul unităților militare ale Armatei Naționale.

În același context, pentru anul 2022, au fost aprobate 40 milioane euro pentru implementarea unor proiecte ce țin de achiziții de echipament de logistică, vehicule militare, echipament de comunicații, apărare cibernetică, stații radio etc.

Totodată, ministrul Nosatîi a accentuat că o prioritate pentru instituția de apărare este îmbunătățirea pachetului social, condițiilor de trai și activitate ale militarilor, dar și modernizarea infrastructurii unităților militare", comunică Ministerul Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.