Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii români din NATO sunt și ei vizați: Coduri de conduită pentru prevenirea abuzurilor sexuale în timpul misiunilor

militari armata nato

Reprezentanta specială pentru Femei, Pace şi Securitate a NATO, Clare Hutchinson, care participă în capitala Islandei, Reykjavik, la Forumul femeilor lider, a declarat miercuri într-un interviu acordat agenţiei spaniole EFE că Alianţa lucrează deja la un plan pentru crearea unor coduri de conduită menite să prevină abuzurile şi exploatarea sexuală în timpul misiunilor.

Ea a semnalat că în prezent se lucrează la implementarea concluziilor privind politica de gen ale ultimului summit al NATO. Totuşi, a admis că nu va fi uşor să se realizeze acest lucru în perioada de doi ani convenită, dar s-a declarat optimistă fie şi numai prin prisma faptului că membrii NATO au acceptat să dea prioritate politicii de gen.

Citește și: SURSE Toți salariații din România sunt vizați! Ce se întâmplă cu creșterea salarială pregătită de Olguța Vasilescu

Întrebată despre munca ei de activistă pentru egalitatea de gen într-o organizaţie precum NATO, dominată de bărbaţi, Clare Hutchinson a răspuns că ''nu este simplu, la fel cum nu este simplu de susţinut perspectiva de gen oriunde în altă parte''.

Ea a lăudat faptul că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a înscris printre priorităţi politicile privind egalitatea de gen, dar a deplâns că încă mai există unele medii unde sfârşitul inegalităţii de gen este considerat drept ultimul lucru care ar trebui făcut. În acest sens s-a referit la impactul pe care conflictele armate îl au asupra femeilor în zonele de război sau la violurile folosite ''ca adevărată armă de război''.

Citește și: S-a situat din nou pe locul 1! Lovitură pentru Pro TV și Kanal D

În ce priveşte inexistenţa vreunei femei într-un post de secretar general al NATO sau al altor organizaţii precum UE sau ONU, Clare Hutchinson a spus că s-ar bucura dacă o femeie ar reuşi să acceadă în curând într-un asemenea post, dar a ţinut să adauge că acest lucru nu ar însemna automat că în respectivele organizaţii se respectă politicile privind egalitatea de gen.

''Avem nevoie de femei la putere, femei feministe, care înţeleg importanţa de a avansa'', a indicat Clare Hutchinson, care înainte de a lucra pentru NATO a ocupat timp de zece ani postul de consilier general al ONU pentru politica de gen.

Citește și: Anunț de ultima ora! România nu va mai avea nevoie de autostrăzi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.