Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii români s-au familiarizat cu elicopterele Black Hawk la baza Mihail Kogălniceanu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam elicopter Black Hawk

Militari români s-au familiarizat, miercuri, cu elicopterele americane Black Hawk, executând diverse manevre în cadrul unui antrenament comun cu militarii SUA, desfăşurat la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. La exerciţiu au fost folosite trei elicoptere, iar un al patrulea a fost expus pentru jurnalişti. 25 de militari români au participat la antrenament, care s-a desfăşurat atât la baza Mihail Kogălniceanu, cât şi la poligonul de la Babadag.

Militarii au făcut manevre de încărcare atât cu motoarele elicopterelor oprite, cât şi cu ele pornite, dar şi operaţiuni de asalt, exerciţiul fiind parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve. Momentul cel mai spectaculos al antrenamentului a fost decolarea celor trei elicoptere. Suflul elicelor, dublat şi de vântul puternic, a pus jurnaliştii în dificultate, luându-le diverse obiecte vestimentare şi punând în pericol aparatura celor care erau în imediata apropiere a aeronavelor, conform Agerpres.

Elicopterele, de tipul UH-60 Black Hawk, aparţin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forţelor Terestre ale SUA şi au sosit joi, 2 martie, de la Salonic, Grecia, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu. Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operaţiunii Atlantic Resolve. Ea are peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere şi mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia şi România, precizează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.