Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliție sextape în Coreea de Sud: înregistrările cu camera ascunsă scapă de sub control

camera ascunsa

Guvernul de la Seul a creat o brigadă specială care se ocupă non-stop de verificarea şi ştergerea de pe internet a înregistrărilor video intime cărora le cad victime femeile, un adevărat flagel în Coreea de Sud, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cunoscute sub numele de "molka", aceste înregistrări video deranjante sunt realizate cu camera ascunsă. Victimele sunt aproape în totalitate femei, filmate în toalete, cabine de probă sau şcoli. Brigada are de asemenea ca sarcină să elimine sextape-urile postate pe internet de foşti iubiţi sau foşti soţi care vor să se răzbune.

Coreea de Sud este o ţară extrem de conservatoare la nivel de moravuri. Iar femeile care cad victime ale unor astfel de înregistrări sunt supuse unei ruşini profunde dacă rudele şi apropiaţii lor află de filmuleţe.

Aproape 5.500 de persoane, dintre care 97% sunt bărbaţi, au fost arestate anul trecut pentru că au publicat astfel de video-uri, adică o creştere de 22% comparativ cu 2016, conform poliţiei.

Fenomenul a luat o amploare considerabilă după arestarea în martie a unui star al muzicii K-pop, Jung Joon-young, acuzat că a filmat şi difuzat înregistrări video intime fără aprobarea partenerelor sale feminine.

Verdictul în procesul său este aşteptat săptămâna viitoare. Procurorii au cerut şapte ani de închisoare pentru tânărul de 30 ani.

Înregistrările de acest fel au stârnit o nemulţumire tot mai mare în rândul sud-coreenilor, în special printre femei, care au ieşit cu zecile de mii în stradă anul trecut la Seul pentru a cere guvernului să acţioneze.

Pentru a găsi aceste video-uri ilegale, membrii noIi brigăzi caută pe site-urile naţionale sau străine, printre care Twitter şi YouTube, cuvinte-cheie în coreeană care evocă acte sexuale.

Brigada le poate ordona platformelor coreene să elimine clipurile suspecte. Însă majoritatea dintre ele au serverele în afara ţării, ceea ce complică foarte tare operaţiunea.

Pentru site-urile străine, noua instituţie nu poate decât formula o cerere de eliminare, sperând că platformele vor da curs în mod voluntar solicitării sale.

Membrii echipei au explicat că există şi victime panicate care cer ajutor contactându-i direct prin asistenţa telefonică a KCSC.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.