Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mină de aur pentru Kovesi. La DNA ajung documente care dau fiori unor 'grei' din politică

DNA

Procurorii anticorupţie sunt gata să pună mâna pe o adevărată mînă de aur informativă, după ce, sub nouă conducere a DIPI, lucrurile încep să revină încet, încet la normal în cadrul serviciului secret al Ministerului de Interne. O structura care, de-a lungul anilor, a instrumentat speţe extrem de sensibile. Numai că rapoartele informative, bazate atât pe depoziţiile „sifoanelor” din mediul interlop, cât şi rezultate în urmă acţiunilor de filaj executate de către ofiţerii de la „Doi s’un sfert”, ajungeau, de nenumărate ori, să fie ţinute la sertar.

Prinzând încredere că, în sfârşit, sunt lăsaţi din nou să îşi facă muncă informativă, mulţi ofiţeri din teritoriu au prins curaj şi retransmit la centru copiile păstrate după rapoartele lor informative din trecut. Potivit unor surse citate de ziarul Naţional, este vorba despre informaţii şi probe stupefiante privind nenumărate cazuri de corupţie care vor zgudui cu siguranţă societatea românească, după ce vor ajunge pe mâinile oamenilor Laurei Codruţa Kovesi.

Trei cazuri care ar putea exploda

Primul caz în care procurorii DNA ar putea să primească informaţii importante este cel al răpirii jurnaliştilor români în Irak. „Doi s’un sfert” este structura care l-a monitorizat strict pe Omar Hayssam, în cadrul operaţiunii de filare a grupării „AMAN”. Era vorba de un grup de 15 rezidenţi de origine arabă, în frunte cu Hayssam, filaţi zi şi noapte pentru că ar fi fost implicaţi în exporturi masive şi ilegale de cereale din România prin Portul Brăila, din sumele uriaşe astfel obţinute existând încă de atunci informaţii că se finanţau acţiuni teroriste.

Un alt dosar sensibil instrumentat de către ofiţerii de informaţii de la „Doi s’un sfert” este cel din jurul unor incidente în urmă cărora lideri ai echipelor de fotbal bucureştene Steaua şi Dinamo ar fi ajuns să-i ameninţe cu moartea pe unii membri ai forţelor de intervenţie ale Jandarmeriei. Pe fir au intrat astfel cei de la DIPI care, după obţinerea unor mandate de interceptare pe siguranţă naţională, au trecut la monitorizarea strictă a interlopilor din galeriile de fotbal. Însă filarea ultrasilor, care s-a suprapus peste perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, ar fi dus direct la vârful Primăriei Capitalei, conduse de Sorin Oprescu. Există materiale probative, inclusiv înregistrări, despre faptul că grupările de „hooligans” ar fi fost implicate în acea campanie electorală, rezolvând diverse „treburi murdare” pentru unii dintre candidaţi.

Un alt episod care ar putea să suscite interesul procurorilor anticorupţie este cel al „consultanţei” oferite afaceristului Gruia Stoica, pe vremea când acesta se zbătea să cumpere CFR Marfă, de către ofiţeri acoperiţi ai DIPI. Asta în timp ce, tot „acoperiţi” ai „Doi s’un sfert”, îl consiliau şi pe ministrul Transporturilor de atunci, Dan Şova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.