Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mina marină descoperită la Eforie a fost distrusă

RNHS
mina de razboi

O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forțelor Navale Române, specializați în dezamorsarea și distrugerea dispozitivelor explozive, au executat, duminică seara, o misiune de distrugere a unei mine marine, aflată în derivă.

Mina a fost dezamorsată cu succes, fiind distrusă în jurul orei 20:10, iar echipa de scafandri s-a întors deja la bază, anunță MApN.

Conform procedurii, scafandrii au plasat o încărcătură explozivă și au detonat mina.

Misiunea a avut loc la o distanță de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul țărmului românesc, travers de Eforie.

Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenția scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații.

Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, în apele teritoriale românești, au transportat mina într-un raion de siguranță și au distrus-o prin explozie.

După începerea agresiunii militare neprovocate de către Rusia în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, aceasta a fost cea de-a doua intervenție a Forțelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfășoară acțiunile de război.

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.