Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minciună la nivel înalt a lui Serghei Lavrov: Rusia nu a fost invitată la Centrul NATO-UE de combatere a amenințărilor hibride

fox news
Serghei Lavrov

Finlanda nu a invitat Rusia să adere sau să coopereze cu Centrul de la Helsinki pentru combaterea amenințărilor hibride, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Timo Soini, comentând declarația șefului Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, informează Yule.

Marți, ministrul rus de Externe a ținut un discurs în care a spus că a vorbit recent cu Soini, care ar fi invitat Rusia să coopereze cu centrul de la Helsinki pentru a contracara amenințările hibride. „M-am întâlnit recent cu ministrul de externe al Finlandei, Soini, l-am întrebat cu ce se ocupa centrul, a spus că probabil cu toate amenințările hibride și că ar fi bucuroși dacă Rusia ar colabora cu acest centru”, a spus Lavrov, conform deschide.md.

Ministrul Soini respinge afirmația lui Lavrov. Potrivit diplomatului, ministrul rus afost cel care s-a aratat interesat ca Rusia sa colaboreze cu centrul. „Nu am comentat deloc (inițiativa Rusiei)”, a spus Soini.

Diplomatul finlandez a subliniat că numai statele membre UE și NATO pot fi membre ale Centrului European de Combatere a Amenințărilor Hibride. Pentru orice altă cooperare, Centrul ia deciziile independent. „Aceasta este o organizație independentă care funcționează în cadrul UE, iar Finlanda nu poate decide asupra activităților sale”, a spus Soini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.