Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minerii de la Crucea s-au blocat în subteran și au intrat în greva foamei

mineri

Câteva zeci de mineri de la Exploatarea de uraniu de la Crucea au declarat greva foamei, după ce luni seara s-au blocat în subteran, a declarat presei, marți, prefectul de Suceava, Constantin Harasim. Potrivit prefectului, minerii de la Exploatarea de uraniu Crucea-Botușanu au declanșat protestul spontan, luni, s-au blocat în subteran și au intrat în greva foamea, cerând să li se soluționeze revendicările privind plata drepturilor salariale și asigurarea unor contracte de muncă pe o perioadă de patru ani.

Protestele minerilor s-au declanșat luni, când o parte dintre cei 162 de angajați aflați la muncă, în schimbul unu, au refuzat să lucreze. Potrivit prefectului, după ce au discutat cu reprezentanții administrației, un număr de 83 de mineri au decis să se blocheze în subteran și au declarat că vor intra în greva foamei. Prefectul a spus că situația a fost semnalată Ministerului Economiei. ''Vor o anumită stabilitate'', declara cu o zi în urmă prefectul, subliniind că revendicările acestora sunt de competența Companiei Naționale a Uraniului (CNU) și de politica în domeniu a Ministerului Energiei. Totodată, Harasim aprecia că soluția este ''calea dialogului'' și nu prin proteste.

CNU a decis, în cadrul noii strategii a companiei, să închidă temporar mina Crucea-Botușana, considerată o exploatare neeconomică, și să demareze activitățile necesare pentru începerea exploatării de la Tulgeș-Grințies, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.