Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minerii s-au făcut auziți: PNL l-a 'decapitat' pe administratorul Complexului Energetic Hunedoara

mineri gorj

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, liberalul Cristian Roșu, a demisionat vineri din funcție, după discuțiile purtate de minerii din Valea Jiului cu ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL). La ministerul Energiei a mers pentru discuții inclusiv premierul Florin Cîțu.

Roşu s-a declarat ”vinovat” pentru că minerii nu şi-au primit drepturile salariale şi alte plăţi restante. Rămâne pentru moment un vid de conducere în cadrul producătorului hunedorean de energie, deoarece în lipsa lui nimeni nu poate semna actele necesare funcţionării societăţii.

Citește și: Victor Ponta, despre dosarul Ioanei Băsescu: 'Suntem penibili, sincer. Să o condamni pe fata lui Băsescu în 2021 pentru campania lui taică-său din 2009?'

Sute de mineri din Valea Jiului s-au blocat în subteran și protestează pentru că nu și-au primit drepturile salariale. Ei cer plata salariilor și demisia conducerii CEH.

CEH este format din minele de cărbune Lonea, Lu­peni, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Pa­ro­şeni şi Mintia, numărând aproximativ 4.000 de angajaţi.

Sindicatul Solidaritatea din Hunedoara a transmis vineri o scrisoare deschisă către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Guvernul României şi Avocatului Poporului, în care solicită convocarea unei şedinţe CSAT pe tema situaţiei din Valea Jiului.

Sindicatul Solidaritatea din Hunedoara a transmis vineri o scrisoare deschisă către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Guvernul României şi Avocatului Poporului, în care solicită convocarea unei şedinţe CSAT pe tema situaţiei din Valea Jiului,

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.