Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniștrii de interne ai Germaniei, Italiei şi Austriei promit sporirea securității frontierelor Uniunii Europene

NBC News
refugiati

Germania, Italia şi Austria intenţionează să coopereze mai strâns pentru a face "ordine" în situaţia actuală a migraţiei din Uniunea Europeană, au afirmat, joi, la Innsbruck, miniştrii de interne ai celor trei ţări, relatează dpa, informează Agerpres.

"În mod clar, scopul este de a face Europa să schimbe viteza", a spus ministrul de interne Matteo Salvini reporterilor după discuţii cu omologii săi german şi austriac Horst Seehofer şi Herbert Kickl, cu prilejul unei reuniuni a miniştrilor de interne din UE care are loc la Innsbruck, în Austria.

Potrivit ministrului Salvini, priorităţile trebuie să fie: protejarea graniţelor externe ale UE, acordarea de sprijin pentru ca migranţii să nu ajungă în Europa, trimiterea migranţilor respinşi în ţările lor şi sprijinirea operaţiunilor de salvare ale Libiei în Marea Mediterană.

Vezi și: Donald Trump se arată mulțumit de 'progresul' alocărilor pentru apărare asumat de țările membre NATO

"Am fost de acord că vrem să facem ordine în legătură cu acest subiect, deoarece tulburarea a predominat prea mult timp", a spus ministrul german Seehofer.

Miniştrii de interne din ţările membre ale Uniunii Europene se reunesc joi, în cadru informal, în oraşul austriac Innsbruck pentru a analiza mai detaliat ideea creării unor noi tipuri de centre pentru migranţi.

Acordul convenit de liderii statelor UE în luna iunie include propunerea de creare a unor centre de debarcare în regiuni precum Africa de Nord pentru migranţii salvaţi în Marea Mediterană, precum şi înfiinţarea unor centre de primire pe teritoriul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.