Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniștrii mediului din statele G7 nu au ajuns la un acord în privința poluării oceanelor cu plastic, la conferința ministerială de la Halifax

G7

Miniştrii mediului, oceanelor şi energiei ai G7 au încheiat joi o reuniune la Halifax (Canada) fără să obţină acorduri concrete privind poluarea cu plastic a oceanelor, relatează EFE preluată de Agerpres

La încheierea reuniunii desfăşurată în cadrul Conferinţei ministeriale G7 pe tema schimbărilor climatice, oceanelor şi energiei regenerabile, executivul canadian a informat că "miniştrii s-au declarat de acord că reducerea poluării cu plastic a oceanelor necesită o acţiune urgentă a guvernelor şi a sectorului privat".

Însă Canada a fost singura ţară care a anunţat contribuţii economice pentru a lupta împotriva deşeurilor din plastic din oceane. Ottawa va destina în total 38 de milioane de dolari canadieni (29,2 milioane de dolari americani) vizând diferite proiecte pentru a reduce poluarea cu plastic.

Ottawa a lansat proiectul în cadrul summitului G7 din iunie desfăşurat anul acesta în Canada.

La summit, SUA şi Japonia au refuzat să semneze această propunere care a primit în schimb sprijinul altor membri ai grupului: Germania, Italia, Marea Britanie şi Franţa, pe lângă Canada.

În cadrul acelui summit, Canada, Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi UE au semnat un text ce cuprinde obiectivele în cifre împotriva poluării cu plastic a oceanelor. În text, aceste ţări şi UE s-au angajat să sporească procentul plasticului reciclat în întreaga lume pentru a atinge 100% până în 2040.

Numeroase companii multinaţionale ca Unilever, Ikea, Dow Chemicals şi Coca-Cola şi-au exprimat sprijinul faţă de iniţiativa canadiană şi s-au angajat să reducă poluarea cu plastic, fără să stabilească însă măsuri specifice.

Conferinţă ministerială G7 pe tema schimbărilor climatice, oceanelor şi energiei regenerabile continuă vineri, miniştrii energiei urmând să discute despre energie curată, dezvoltarea de resurse energetice în oceane şi egalitate de gen în acest sector.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.