Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniștrii sar în apărarea premierului după demersul PNL: 'Eu cred în Viorica Dăncilă', 'Ludovic Orban, păpușă manevrată cu sfoară'

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Mai multe filiale PSD, dar şi miniştri au transmis comunicate în care critică demersul PNL! Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, îşi exprimă susţinerea faţă de premierul Viorica Dăncilă şi critică "acuzaţiile la nivel înalt ce pot periclita drumul spre prosperitate al românilor". 

"Regret să constat că, într-o perioadă favorabilă accelerării dezvoltării României, apar acuzaţii la nivel înalt ce pot periclita drumul spre prosperitate al românilor, obiectivul principal al acţiunilor Partidului Social Democrat. Eu cred în Viorica Dăncilă. Ştiu că nu îşi trădează ţara. Dimpotrivă", a scris Sorina Pintea, joi seara, pe Facebook. 

Ea a adăugat că, de fiecare dată când a luat decizii care "au influenţat pozitiv sănătatea românilor", a beneficiat de sprijinul "real şi necondiţionat" al premierului.

SCUT pentru Viorica Dăncilă: Unul dintre miniștrii preferați ai lui Klaus Iohannis spune că 'asistăm la coborârea luptei politice la cel mai abject nivel'


"Pentru binele nostru, sper ca acest conflict nefondat, generat de un partid politic din opoziţie, să înceteze curând", a conchis Pintea.

Și Petre Daea comentează plângerea depusă de liderul liberal Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, spunând că acesta "cutează să întineze speranţa românului de mai bine, printr-un act mizerabil şi iresponsabil" şi consideră că o astfel de acţiune îl descalifică pe acesta din punct de vedere uman.

"Într-o zi ca aceasta, a Sfintei Înălţări, în care unii îşi plâng eroii, alţii se roagă pentru dreptate, iar cei mulţi trudesc fără răgaz pentru a scoate din palma de pământ blidul de hrană, se trezeşte un Orban care cutează să întineze speranţa românului de mai bine, printr-un act mizerabil şi iresponsabil", consideră Daea, care până acum s-a abţinut de la declarşaii politice, rezumându-se la cele care vizează domeniul agriculturii.

El califică drep tun gest murdar gestul liderului liberal şi regretă faptul că suntem contemporani cu astfel de personaje.

"Pur si simplu un gest murdar - altfel nu pot să calific „iniţiativa” acestui Orban - pe care numai „domn” nu pot să-l numesc. Păcat că suntem contemporani cu asemenea personaje care au îndrăzneala să se considere „oameni politici”. Într-un moment în care ţara are nevoie mai mult ca oricând de linişte, de eforturi susţinute şi respect reciproc pentru a putea construi în folosul statului şi în beneficiul tuturor, avem de-a face cu acţiuni care pur şi simplu îi descalifică din punct de vedere uman pe cei care se dedau lor", afirmă Petre Daea.

ÎNFRÂNGERE GREA pentru Gabriela Firea: PNL și USR au votat, din nou, împotriva transmiterii patrimoniului la companiile municipale

El se declară solidar cu colegii de partid.

"Am fost, sunt şi voi fi alături de colegii de partid, de conducerea sa, de liderul legitim al echipei executive şi cred că astfel de gesturi nu au ce căuta într-o societate civilizată. Păcat!", îşi încheie Daea mesajul.

Ministrul Turismului Bogdan Trif este de părere că prin acțiunea lui Ludovic Orban, de a depune plângere împotriva premierului, este pus în pericol parteneriatul strategic dintre România și SUA și îl numește pe liderul lideral „păpușă manevrată cu sfoară”, care ar face bine „să-și vadă de opoziție”.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că acțiunile „iresponsabile” și mișcările de forța ale PNL, prin plângerea penală depusă de Ludovic Orban la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, „este pus în pericol parteneriatul strategic dintre România şi SUA”

„Orban să-și vadă de opoziție și să lase jocurile de păpuşă manevrată cu sfoară pe care, mai nou, le face pe la Parchetul General după ce, în ultima perioadă, președintele Klaus Iohannis a avut mai multe intervenții prin care a cerut demisia premierului Dăncilă. Plângerea penală prin care șeful guvernului, Viorica Dăncilă, este acuzat de înaltă trădare, iar unul dintre președinții Parlamentului României, Liviu Dragnea, este acuzat la rându-i de divulgare de informaţii secrete, pune în pericol Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. Alături de apartenența la Alianţa Nord-Atlantică (NATO) şi la Uniunea Europeană, Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă unul dintre pilonii politicii externe românești. O acțiune penală trebuie să aducă după sine asumarea responsabilității, dar mai ales dovezi. După ce Statele Unite ale Americii au decis mutarea ambasadei SUA la Ierusalim, primul ministru al României s-a întâlnit cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, în cadrul unei vizite oficiale. Premierul israelian a salutat adoptarea de către Guvernul României a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei României la Ierusalim, iar aceste acțiuni oficiale nu au legătură cu acuzațiile fără fundament ale PNL.”, a spus ministrul Trif, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia, scopul vizitei premierului în Israel a fost încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, prin care se vor elabora proiecte comune în domenii importante, respectiv cercetare, sănătate, telemedicină, inovaţie antreprenorială pentru domenii high-tech şi care vor stimula interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus joi trimiterea la DIICOT a plângerii formulate de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Liderul PNL o acuză pe Viorica Dăncilă de înaltă trădare, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, uzurparea funcţiei şi divulgarea de informaţii secrete de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.