Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacurile din Arabia Saudită: 'Sunt inacceptabile. Încalcă legislația internațională'

mae

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacurile asupra unor rafinării din Arabia Saudită, precizând că sunt inacceptabile, încalcă legislația internațională și reprezintă o amenințare reală la adresa stabilității regionale.

Citește și: O femeie a fost legată azi de Gheorghe Dincă! Cine este ea de fapt

„Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă în termenii cei mai categorici atacurile din data de 14 septembrie 2019 asupra unor facilități de producție a țițeiului din Arabia Saudită. Transmitem sprijinul și solidaritatea noastră deplină autorităților saudite și poporului saudit. Reiterăm faptul că atacurile asupra unor obiective civile sunt inacceptabile, încalcă legislația internațională și reprezintă o amenințare reală la adresa stabilității regionale, în contextul în care tensiunile din zonă sunt ridicate”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă.

Ministerul mai spune că „atacul este de natură a adăuga un nou element de incertitudine în evoluția economiei globale prin afectarea capacităților de prelucrare a celui mai mare producător mondial de țiței și prin posibila creștere a prețurilor internaționale”.

Citește și: Rareș Bogdan intră la rupere: ‘Nu voi accepta niciodată’

MAE consideră că atacurile subminează eforturile de dialog în vederea identificării unor soluții la diferendele existente, conchide sursa citată.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită, atribuite de Administraţia Donald Trump Iranului, afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Citește și: Profeția devastatoare de care Liviu Dragnea nu a ținut cont: ‘I-am spus-o în față’

Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului. "În contextul apelurilor pentru detensionarea situaţiei, Iranul a lansat acum un atac fără precedent asupra fluxului energetic global. Nu există nicio dovadă că atacurile au fost lansate din Yemen. Cerem tuturor naţiunilor să condamne public şi fără echivoc atacurile Iranului. Statele Unite vor colabora cu partenerii şi aliaţii pentru a se asigura că pieţele energetice rămân aprovizionate bine şi că Iranul va fi tras la răspundere pentru agresiune", a declarat, sâmbătă seară, secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.