Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Afacerilor Externe contrazice Deutsche Welle și infirmă că sunt români implicați în contrabanda cu muncitori ilegali din Germania

https://www.digi24.ro/regional/digi24-galati/de-la-capsunar-la-fermier-de-succes-394785
Caspunar roman sezonier

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri că nu sunt implicaţi muncitori români, nici în calitate de victime, nici în calitate de suspecţi, în ancheta demarată de autorităţile germane în mai multe landuri din Germania la abatoare unde poliţiştii au făcut raiduri, sub suspiciunea unei contrabande cu lucrători ilegali aduşi din Estul Europei, printre care s-ar fi aflat şi români.

Astfel, MAE precizează că „Ambasada României la Berlin s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media germană referitoare la efectuarea unor controale în mai multe landuri din Republica Federală Germania şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile germane pentru obţinerea unor informaţii privind eventuala existenţă a unor cetăţeni români printre persoanele vizate în cadrul anchetei. Potrivit informaţiilor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile germane au comunicat că în anchetă nu sunt implicaţi cetăţeni români, nici în calitate de victime, nici în calitate de suspecţi”, arată un comunicat de presă al instituţiei.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’

Reprezentanţii MAE adaugă că „Ambasada României la Berlin continuă monitorizarea situaţiei lucrătorilor români care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul german, precum şi dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară dacă situaţia o va impune, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19”.

Poliţiştii germani au făcut miercuri o serie de raiduri la mai multe abatoare din diverse landuri ale ţării, unde existau suspiciuni că ar fi vorba de contrabandă cu muncitori ilegali din Estul Europei, printre lucrători aflându-se şi cetăţeni români, potrivit Deutsche Welle.

Citește și: Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.