Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Agriculturii a intrat în ALERTĂ - Ce au arătat analizele făcute de URGENȚĂ pe loturi de roșii

RTV.net
rosii cu tugui

Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, nu a constatat depășiri ale normelor la reziduuri de pesticide la 243 de probe de roșii de la producătorii înscriși în programul de sprijin pentru toma, conform Mediafax.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, DEZLĂNȚUIT total la adresa lui Klaus Iohannis: 'România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creație de laborator'

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, efectuează în această perioadă controale în piețe și la locul de producție (sere și solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roșii de la producătorii înscriși în Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, în scopul determinării calității acestora, în special pentru a determina eventuala prezență a reziduurilor de pesticide. În urma verificărilor efectuate până la data de 13 iunie 2019, ministerul apreciază că tomatele aflate pe piață sunt sigure pentru consum și nu s-au depistat depășiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisă.

A fost prelevat un număr de 329 probe, din mai multe județe din țară, din care 243 au fost analizate, iar 86 sunt în lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.