Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Agriculturii, acuzat că legumicultorii primesc subvenţii mai mici faţă de cele promise. PSD Teleorman: 'I-a nemulţumit profund pe legumicultori'

RTV.net
rosii cu tugui

Conducerea organizaţiei judeţene a PSD Teleorman acuză Ministerul Agriculturii că legumicultorii care au accesat Programul Tomata primesc subvenţii mai mici faţă de cele promise, relatează Agerpres.

"În timp ce Guvernul liberal se laudă că plăţile pentru Programul 'Tomata' încep în cursul acestei săptămâni, legumicultorii care au accesat Programul 'Tomata' au aflat că vor primi numai 2.260 de euro şi nu 3.000 de euro, cât a fost subvenţia în ultimii trei ani. După ce românilor li se taie din drepturile câştigate prin lege (pensiile trebuiau majorate din luna septembrie cu 40%, alocaţiile pentru copii trebuiau dublate din luna iunie), a venit acum şi rândul fermierilor să suporte tăierea subvenţiilor, de la 3.000 de euro, la numai 2.260 de euro pentru legumicultorii care beneficiază de subvenţie în Programul 'Tomata'. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se laudă în tot acest timp că 'o să dea', că 'va alimenta' conturile direcţiilor pentru agricultură judeţene, în condiţiile în care Ministerul Finanţelor Publice ar fi aprobat deschiderea creditelor bugetare, aşa cum a anunţat luni MADR, dar guvernul liberal uită să le spună românilor că a tăiat subvenţiile, fapt care i-a nemulţumit profund şi pe legumicultorii din judeţul Teleorman", se arată într-un comunicat de presă emis marţi de PSD Teleorman.

Conducerea organizaţiei judeţene a PSD Teleorman spune că, în această situaţie, fermierii sunt dezavantajaţi în raport cu cei din alte ţări europene cu care sunt permanent într-o competiţie inegală, aceştia beneficiind tot timpul de subvenţii în sume considerabil mai mari şi de alte avantaje pentru desfacerea produselor.

Conform comunicatului, PSD Teleorman asigură pe legumicultor i că va cere sprijinul parlamentarilor din judeţ şi al preşedintelui Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Alexandru Stănescu, pentru a cere explicaţii Guvernului cu privire la "aceste noi tăieri din veniturile românilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.