Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Agriculturii: Programul de sprijin pentru tomate continuă şi în 2020, cu un buget de 187,5 milioane lei

www.agerpres.ro
roșii, tomate

Programul de sprijin pentru tomate va continua şi în acest an, iar resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt în sumă de 187,5 milioane lei (39,47 milioane euro) şi se asigură din bugetul pe anul 2020, a informat vineri Ministerul Agriculturii, anunță news.ro.

În şedinţa Guvernului din 26 martie a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate”, pentru anul 2020.

Citește și: Ludovic Orban a comis-o: ‘Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare a cadrelor medicale și a pacienților’

Valoarea ajutorului de minimis este de maximum 3.000 euro/beneficiar/an.

Cererea de înscriere în program şi documentele aferente pot fi depuse /transmise la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene inclusiv prin fax sau poştă, sau în format electronic prin e-mail, până la data de 15 mai.

Potenţialii beneficiari sunt: producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător; producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008; producătorii agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili la aplicarea schemei, solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, să obţină o producţie de minimum 3 kg tomate/mp, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate în anul de cerere, să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor completat începând cu data înfiinţării culturii, dar şi să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative privind comercializarea producţiei.

Citește și: Informații importante! Gigi Becali a investit 40.000 de euro în teste

Verificările se efectuează la începutul rodirii şi înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producţiei. Valorificarea recoltei se face până la data de 15 iunie inclusiv.

Documentele justificative, respectiv bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare, care atestă comercializarea producţiei de tomate obţinute din spaţiile protejate, se depun la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene până la data de 30 iunie 2020, inclusiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.