Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Agriculturii supune dezbaterii publice 'Programul pentru școli'

achim_irimescu_la_ministerul_culturii_38381200

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) supune dezbaterii publice "Programul pentru școli", un document care are în vedere unificarea programelor de distribuire a fructelor, respectiv a laptelui și produselor lactate în unitățile de învățământ, "pliat pe nevoile copiilor din România".

"Programul pentru școli are în vedere unificarea și uniformizarea prevederilor actualelor programe de distribuire a fructelor, respectiv a laptelui și produselor lactate în unitățile de învățământ. De-a lungul timpului au fost diverse abordări cu privire la aceste două programe și, prin dezbaterea publică lansată de MADR, ne dorim să rezulte un nou program pliat pe nevoile copiilor din România", a afirmat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu (foto), citat într-un comunicat transmis AGERPRES.

Documentul lansat în dezbatere publică cuprinde o prezentare a implementării celor două programe — Fructe în școli și Laptele și cornul — din punct de vedere al plusurilor și minusurilor, alături de propuneri pentru structura noului program, cu aplicare din anul școlar 2017-2018.

MADR urmărește să primească reacții din partea publicului larg pe marginea acestui proiect de la reprezentanți ai asociațiilor profesionale din agricultură, administrația publică centrală sau locală precum și de la părinți, profesori și elevi.

Cetățenii interesați de derularea acestui program pot să transmită opinii, propuneri ori sugestii în termen de 45 zile.

Potrivit MADR, bugetul UE (din Fondul European de Garantare Agricolă — FEGA) stabilit pentru fiecare componentă a programului este de 6.866.848 euro pentru schema de fructe și legume și de 10.399.594 euro pentru schema de lapte, pe fiecare an școlar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.