Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Apărării a făcut ANUNŢUL: Demers de ultim moment legat de achiziţia rachetelor HIMARS

www.tehnomil.net
sistem rachete Himars

Procedura legală de achiziţie a primelor trei sisteme de rachete "HIMARS" a fost finalizată luni prin semnarea scrisorii de ofertă şi acceptare (Letter of Offer and Acceptance - LOA) specifică Programului Foreign Military Sales - FMS, în prezenţa secretarului de stat Mircea Duşa şi a şefului Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, informează MApN.

Citeşte şi: Autorităţile SE MOBILIZEAZĂ,după avertismentul meteorologilor: Comandament de iarnă la MAI, la ora 14

Astfel, programul de achiziţie se derulează conform aprobării Parlamentului României, în cadrul unui contract de stat atribuit de Guvernul României Guvernului Statelor Unite ale Americii, scrie AGERPRES.

Legea nr 46/2018 pentru realizarea "Capabilităţii de sprijin de foc indirect" aferentă programului de înzestrare "Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare" a fost adoptată, miercuri 21 februarie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, şi promulgată de Preşedintele României vineri, 23 februarie.

Potrivit comunicatului, achiziţia sistemelor de rachete "HIMARS" constituie pentru România un interes esenţial de securitate, deoarece prin realizarea acestei capabilităţii se asigură întărirea securităţii naţionale şi regionale, acest demers contribuind totodată în mod semnificativ la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.

Citeşte şi: Gerul năpraznic DĂ PESTE CAP examenul de Bacalaureat: Anunţ de ULTIM MOMENT de la Ministerul Educaţiei

Sistemul de rachete HIMARS reprezintă un vârf de tehnologie pe plan mondial, fiind unul dintre cele mai fiabile sisteme de acest tip testate în luptă, fiind utilizat, printre alţii, de Forţele Terestre şi de Corpul de Infanterie Marină ale SUA.

Prin dotarea cu sistemul HIMARS, Forţele Terestre Române vor dispune, pentru îndeplinirea misiunilor specifice, de un sistem cu precizie ridicată, credibil, flexibil şi eficient, pentru a contribui la descurajarea unei agresiuni împotriva României sau aliaţilor şi articularea unui răspuns adecvat la provocările actuale şi viitoare ale mediului de securitate, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.