Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Apărării din Ucraina: O parte din personalul Flotei Mării Negre a plecat din Crimeea

i0.1616.ro/media
crimeea

După o serie de explozii în Crimeea anexată, armata rusă a mutat în Novorossiysk o parte din personalul Flotei Mării Negre și, de asemenea, a distribuit aviația care se afla în Crimeea pe aerodromurile de pe teritoriul Rusiei, a declarat un reprezentant al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Vadim Skibitski, citat de Krym.Realia.

„În Flota Mării Negre au fost luate măsuri, personalul care nu este direct implicat și are funcții auxiliare a fost mutat de la sediul Flotei Mării Negre la Novorossiysk. Nu excludem ca unele nave de război și nave de aprovizionare să fie mutate și de la Sevastopol la Novorossiysk. Pentru a nu fi lovite. Aviația din peninsula Crimeea a fost redistribuită  spre aerodromurile Federației Ruse”, a spus Skibitskyi.

În același timp, el a menționat că trupele ruse din Crimeea au început „să adopte o abordare mai atentă a unor concepte precum amenințarea din aer și abordează în mod constant aceste probleme în timpul exercițiilor”.

Potrivit lui Skibitski, armata rusă continuă să deplaseze echipamente militare, muniție și personal prin Crimeea, folosind Podul Kerci, a cărui securitate „a fost întărită încă de la începutul războiului, în primul rând datorită apărării aeriene și a unui regim special de contrainformații”.

Anterior, informațiile britanice au raportat că Comandamentul Flotei Mării Negre din Rusia și-a mutat submarinele din clasa KILO din portul lor de origine, Sevastopol, în Crimeea, la Novorossiysk, în teritoriul Krasnodar din sudul Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.