Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Comunicaţiilor organizează la Cluj Startup Europe Summit

Alexandru Petrescu

Diversificarea surselor de finanţare, investiţii în inovare şi capacitarea talentelor de a rămâne şi de a inova în Europa sunt principalele provocări la care Uniunea Europeană trebuie să răspundă cu soluţii integrate, consideră ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Ministerul Comunicaţiilor organizează, în perioada 21-22 martie, la Cluj-Napoca, sub egida Preşedinţiei României la Consiliul UE, evenimentul Startup Europe Summit (SES 2019), care reuneşte peste 850 de participanţi, mai mult de 150 de entităţi de business din 35 de ţări.

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, şi Mariya Gabriel, comisarul european pentru economie şi societate digitală au deschis cea de-a patra ediţie a evenimentului, vorbind despre importanţa transformării digitale a companiilor europene în contextul competitivităţii globale.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator

'Abordarea startup-urilor este diferită faţă de acum cinci ani, astăzi discutăm despre ecosisteme de startup-uri care trebuie dezvoltate în întreaga Europă şi nu izolat, în doar câteva state europene. Diversificarea surselor de finanţare, investiţii în inovare şi capacitarea talentelor de a rămâne şi de a inova în Europa sunt principalele provocări la care Uniunea Europeană trebuie să răspundă cu soluţii integrate', a declarat Alexandru Petrescu.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Cu această ocazie au fost decernate premiile programului Startup Europe Awards, unde cinci start-upuri din diferite domenii au fost premiate, unul dintre acestea fiind o companie românească, Kidibot, care a câştigat premiul pentru cel mai bun startup în domeniul incluziunii sociale.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Pe parcursul celor două zile, sunt organizate o serie de sesiuni de dezbateri pe tematici conexe dezvoltării ecosistemelor de start-upuri precum implicarea femeilor în domeniul digital, instrumente de finanţare şi investiţii în ecosistemele de inovare digitală europeană. Numeroasele evenimente care au loc (peste 50 de evenimente principale şi secundare) variază de la discursuri oficiale la demonstraţii tehnice şi de la sesiune de mentorat la competiţii de prezentări de business.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.