Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Construcţiilor: Israelul va construi 1.355 de noi locuinţe pentru colonişti evrei în Cisiordania

IMEMC News
israel knesset

Israelul va construi 1.355 de noi locuinţe pentru colonişti evrei în Cisiordania, a anunţat duminică Ministerul Construcţiilor într-un comunicat, citat de AFP.

"Oferte pentru construirea a 1.355 de locuinţe în localităţi din Cisiordania au fost publicate la indicaţia ministrului construcţiilor, Zeev Elkin", afirmă documentul.

Aceste noi locuinţe se adaugă celor anunţate în august de autorităţi, adică peste 2.000 care urmează să obţină în această săptămână aprobarea definitivă din partea Ministerului Apărării.

"Consolidarea prezenţei evreieşti în Cisiordania este esenţială în viziunea sionistă", a declarat Elkin, membru al partidului de dreapta Noua Speranţă.

Aceste noi locuinţe urmează să fie construite în şapte colonii evreieşti, în special 729 la Ariel (nordul Cisiordaniei), 346 la Beit-El (în apropiere de Ramallah) şi 102 la Elkana (nord-vestul Cisiordaniei), potrivit comunicatului.

Circa 475.000 de colonişti evrei locuiesc în Cisiordania, unde trăiesc de asemenea 2,8 milioane de palestinieni.

Colonizarea de către Israel a Cisiordaniei şi a Ierusalimului de Est anexat, ilegală potrivit dreptului internaţional, a continuat sub toate guvernele israeliene din 1967, potrivit Agerpres.ro.

Procesul s-a accelerat în ultimii ani sub impulsul fostului premier israelian Benjamin Netanyahu. Succesorul său în funcţie Naftali Bennett se află de la mijlocul lunii iunie la conducerea unei coaliţii eterogene, de la dreapta radicală la partide de stânga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.