Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Culturii a alocat 15 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor şi programelor culturale în sesiunea II/2021

Mediafax
bani

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a anunţat alocarea a 15 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor şi programelor culturale în sesiunea II/2021, perioada de înscriere a proiectelor culturale pe platforma online urmând a se va finaliza pe 30 aprilie (ora 17,00), informează Agerpres.

"Cu sprijinul colegilor din Ministerul Culturii a fost emisă cu prioritate fila de buget pentru Fondul Cultural Naţional şi suntem astfel în măsură să anunţăm cadrul de derulare a acestei sesiuni. Pe baza resurselor existente în Fond, Consiliul AFCN a alocat 13 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor culturale, organizate până la 15 noiembrie 2021, şi 2 milioane de lei pentru programele multianuale derulate în perioada iulie 2021 - 15 iunie 2023. În condiţiile date, calendarul sesiunii se extinde cu 30 de zile pentru depunerea ofertelor culturale, conform prevederilor legale", a precizat directorul AFCN, Irina Cios, potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, transmis vineri AGERPRES.

La rândul său, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat că finanţarea proiectelor culturale prin AFCN reprezintă "un gest de continuitate pentru cultură".

"Este unul dintre cele mai longevive programe ale Ministerului Culturii şi sunt convins că aşteptăm cu toţii rezultatul selecţiei proiectelor. Felicit echipele ministerului şi AFCN deoarece au lucrat eficient şi la doar câteva zile de la primirea filei de buget au demarat procedurile", a adăugat Gheorghiu.

Proiectele culturale pot fi încadrate în 11 arii tematice, respectiv: Arte vizuale; Teatru; Muzică; Dans; Artă digitală şi noile medii; Educaţie prin cultură; Intervenţie culturală; Patrimoniu cultural material; Patrimoniu cultural imaterial; Promovarea culturii scrise şi Proiecte cu caracter repetitiv.

Citește și: Ministerul Culturii a pus în dezbatere publică un act normativ vizând armonizarea legislaţiei în furnizarea de servicii media audiovizuale cu cea europeană

Acestora li se adaugă programele multianuale, definite separat.

Începând cu această sesiune, un operator cultural nu poate înscrie în concurs mai mult de două oferte culturale pe sesiune, dintre care poate propune un singur program multianual.

Totodată, a fost lansată invitaţia de înscriere a candidaturii în aplicaţia online a celor interesaţi să se implice ca evaluatori, înscrierea făcându-se tot până la 30 aprilie, ora 17,00.

Toate informaţiile referitoare la priorităţi, plafoane de finanţare şi calendarul de derulare a sesiunii II/2021 sunt disponibile online, pe pagina www.afcn.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.