Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Culturii: Sectorul cultural - condiţii asemănătoare celor de dinainte de 2020; fără mască şi certificat verde

news.ro
teatrul bolsoi

Sectorul cultural, unul dintre cele mai afectate de pandemia provocată de virusul SARS-Cov2, îşi va putea derula activităţile cu public în condiţii asemănătoare celor de dinainte de martie 2020, masca fiind eliminată, iar gradul de ocupare a sălilor sau a spaţiilor la exterior nemafiind condiţionat de numărul îmbolnăvirilor, informează Ministerul Culturii, relatează Agerpres.

"Se elimină purtarea măştii de protecţie, dar se are în vedere păstrarea recomandării ca aceasta să fie purtată în spaţiile aglomerate. Totodată, activităţile nu vor mai ţine cont de rata de infectare şi de incidenţa cazurilor COVID în localitate, iar evenimentele se pot derula şi după ora 22,00. Gradul de ocupare a sălilor sau a spaţiilor la exterior nu mai este determinat de numărul îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 şi nu mai este necesar certificatul verde", susţine Ministerul Culturii.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu consideră că "aceste măsuri produc efecte benefice pentru toate instituţiile de cultură, iar câştigătorii sunt atât organizatorii evenimentelor culturale, cât şi publicul".

"Derularea spectacolelor, întâlnirilor sau chiar a unor concerte în mediul online a fost o gură de oxigen pe toată perioada pandemiei şi vreau să îi felicit pe toţi angajaţii din instituţiile de cultură care au venit astfel în întâmpinarea noastră. Mă simt însă dator să subliniez că trebuie să avem grijă în continuare de sănătatea noastră şi să fim atenţi cu cei din jurul nostru", a transmis ministrul Romaşcanu, citat în comunicat.

Ministerul mai precizează că decalarea programului de lucru şi telemunca nu mai sunt obligatorii, dar există posibilitatea de a fi stabilite, în continuare, cu acordul angajatorului.

După aproape doi ani în care activităţile culturale au fost restricţionate, evenimentele cu publicul derulându-se la capacitate redusă la 50% sau chiar 30% grad de ocupare, în funcţie de numărul de îmbolnăviri din localitatea de desfăşurare, starea de alertă nu a mai fost prelungită începând din data de 8 martie, ora 24,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.