Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe a anunțat că au fost repatriați 470 de cetățeni români din Spania, Belgia, Irak și Regatul Țărilor de Jos

MAE

Ministerul de Externe a anunțat că, vineri, au fost repatriați 470 de cetățeni români din Spania, Belgia, Irak și Regatul Țărilor de Jos, care au fost afectați de măsurile de restrângere a zborurilor din cauza pandemiei de coronavirus, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), a fost facilitată revenirea în țară a 277 de cetățeni români din Spania (pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București), a 14 cetățeni români din Irak (pe ruta București-Erbil–București) și a 179 cetățeni români din Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București-Bruxelles-Amsterdam-București).

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a trei curse operate de compania Tarom și a unei curse operate de o companie privată românească.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

Cetățenii români repatriați nu și-au mai putut prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive, au mai anunțat reprezentanții MAE.

Aceștia au precizat că au fost aduși în țară și 33 de cetățeni străini, rezidenți.

„De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta București-Erbil-București au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetățeni irakieni. Pe aceeași cursă, au fost îmbarcați și 125 de cetățeni străini care își continuă, prin România, traseul către statul de destinație”, se arată în comunicatul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.