Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe al Bulgariei condamnă discreditarea imnului naţional la meciul de fotbal Bulgaria-Macedonia de Nord

coe.int
bulgaria

Ministerul de Externe al Bulgariei condamnă discreditarea publică a imnului naţional bulgar la meciul de fotbal de luni, la Skopje, dintre echipele naţionale ale Bulgariei şi Republicii Macedonia de Nord, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe şi adjunctul ministrului de externe, Kostadin Kodzhabashev.

Discursul de ură împotriva Bulgariei şi a bulgarilor de pe tribunele stadionului naţional din Skopje este o negare fără echivoc a valorilor fundamentale ale societăţilor democratice contemporane şi este în contrast puternic cu principiile şi normele europene de comportament, se arată într-un comunicat, potrivit Agerpres.

"Recunoaştem reacţia Ministerului de Externe al Republicii Macedonia de Nord care a denunţat discursul instigator la ură în timpul meciului de fotbal. În acelaşi timp, cerem autorităţilor de la Skopje să ia măsuri ferme şi ireversibile pentru eradicarea agresiunii anti-bulgare în spaţiul public din ţară".

"Reamintim că prin Tratatul de prietenie, bună vecinătate şi cooperare din 2017 şi protocoalele bilaterale la acesta semnate în 2019 şi 2022, cele două ţări şi-au declarat ferm angajamentul de a lua măsuri eficiente împotriva discursului instigator la ură".

"Menţinerea progresului realizat în dialogul politic în ultimele luni impune ca astfel de acte să devină un lucru al trecutului pentru totdeauna. Numai în acest spirit cele două ţări vor putea să întoarcă o nouă pagină în relaţiile lor, bazate pe respect reciproc şi bună vecinătate", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.