Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat Occidentul în privinţa livrărilor de sisteme de apărare antiaeriană Republicii Moldova

gmfus.org
rusia moldova

Adjunctul ministrului rus de externe, Mihail Galuzin, a declarat că posibila furnizare de sisteme de apărare antiaeriană Republicii Moldova de către țările occidentale nu va consolida, ci va submina securitatea acestei țări, anunţă Agenţia RIA Novosti citata de rador.

"Din păcate, autoritățile moldovene nu vor să înțeleagă faptul că o astfel de "asistență" nu întărește, ci, dimpotrivă, subminează securitatea Republicii Moldova" - a spus Galuzin.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, partea rusă a atras, în repetate rânduri, atenția autorităților moldovene asupra faptului că "pomparea" unei țări cu arme occidentale "se face exclusiv în interesul Statelor Unite ale Americii și al sateliților săi euro-atlantici".

Adjunctul ministrului rus de externe a adăugat că, din punctul de vedere al Ministerului rus de Externe, Uniunea Europeană dorește să consolideze actualul curs "pro-occidental" al Republicii Moldova și să pună statul în poziţia de confruntare cu Rusia, ignorând interesele locuitorilor.

Menţionăm că, anterior, s-a anunţat că partidul de opoziție "Şor" din Republica Moldova va insista asupra organizării unui referendum în problema aderării republicii la Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.