Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe, avertizare de călătorie către Spania

MAE

Personalul de securitate de pe aeroportul El Prat din Barcelona a anunţat declanşarea unei greve parţiale care a început pe 6 august 2017 şi va continua pe o perioadă nedeterminată, informează o alertă de călătorie emisă, luni, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

Potrivit sursei citate, cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească la Barcelona pe calea aerului sunt informaţi că greva va dura până la realizarea unui acord privind încetarea acestui conflict de muncă, existent de mai mult timp. 

Grevele parţiale sunt prevăzute pentru zilele de luni, vineri şi duminică, în intervalele orare: 5,30 - 6,30, 10,30 - 11,30, 16,30 - 17,30 şi 18,30 - 19,30. 

Cetăţenii români care vor călători spre şi dinspre Barcelona sunt sfătuiţi să ajungă în timp util la aeroport, întrucât există riscul pierderii zborului programat, din cauza timpilor mari de aşteptare şi a cozilor la ghişeele de check-in, precizează MAE. 

Instituţia recomandă utilizarea sistemului de check-in online, prezentarea la ghişeu cu cel puţin trei ore înainte de decolare şi folosirea tuturor căilor de acces spre porţile de îmbarcare. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid +34917344004 şi Consulatului General al României la Barcelona +34934181535; +34934344223 şi +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii call center, în regim de permanenţă.  

În cazul în care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Consulatului General al României la Barcelona (+34661547853) şi cel al Ambasadei României în Regatul Spaniei (+34649656032). 

De asemenea, MAE recomandă consultarea site-urilor http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi aminteşte că cetăţenii români din străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.