Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Interne al Republicii Moldova consideră că încercarea de incendiere a Ambasadei Rusiei a fost planificată

Moldova 1
Adrian Efros

Ministerul de Interne al Republicii Moldova consideră că bărbatul care a încercat să incendieze clădirea Ambasadei Rusiei și-a planificat dinainte acțiunile, nu a acționat spontan, relatează stiripesurse.md

Pe 17 martie Poliția Republicii Moldova a reținut un bărbat care a aruncat peste gardul Ambasadei Rusiei la Chișinău un recipient cu un conținut inflamabil. Acesta a fost reținut mai întâi pentru 72 de ore și apoi plasat în arest pentru 20 de zile. După cum a declarat ministrul de interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, pentru publicația Ziarul de Gardă, este în curs de desfășurare o anchetă pentru a se stabili cauza care a determinat incidentul - "a fost poziția personală a acestui om sau incidentul este parte a unei provocări, pentru a se demonstra vulnerabilitatea instituțiilor oficiale ale statului.

Probabil acest incident nu a fost spontan, ci planificat". Ministrul moldovean a subliniat că detalii vor fi prezentate ulterior, pentru a nu împiedica desfășurarea anchetei. A fost deschis dosar penal potrivit articolului "Huliganism cu circumtanțe agravante". Dacă vina persoanei reținute va fi demonstrată, acesta este pasibil de până la șapte ani privare de libertate.

Evgheni Ivanov, adjunct al ministrului de externe al Federației Ruse, a declarat pentru RIA - Novosti că partea rusă va cere pedeapsa cuvenită pentru persoana care a încercat să dea foc la clădirea misiunii diplomatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.