Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Dezvoltării vine cu PRECIZĂRI de ULTIMĂ ORĂ după ce ministrul Ion Ștefan a mers de bună voie la DNA

Ultima Ora breaking news

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, s-a prezentat la DNA, vineri dimineață, pentru a demonstra că nu acționează în baza unor înțelegeri cu terți pentru administrarea banilor publici, subliniind că acesta nici nu a fost citat și nici nu a depus plângere penală, conform Mediafax.

„Ministrul Ion Ștefan, s-a prezentat în această dimineață la Direcția Națională Anticorupție, din proprie inițiativă. Ministrul a explicat că a mers să discute cu procurorii pentru a clarifica situația HG 793/20 decembrie 2019, privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru Consiliul Județean Satu Mare.

Citește și: Avertizare METEO de ULTIMĂ ORĂ - Sunt vizate 27 de județe din România

Ion Ștefan nu a fost citat de DNA și nu a făcut plângere penală”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării.

Ion Ștefan a mers la DNA pentru a clarifica acuzațiile aduse în spațiul public de adversarii politici de la PSD, „fără bază reală”, care spun că ar fi adus prejudicii bugetului de stat prin alocarea de fonduri pentru achiziția sediului Bibliotecii din Satu Mare.

Ministrul a precizat că este dispus să renunțe la imunitate pentru a se supune rigorilor legii, dacă organele de anchetă solicită acest lucru.

„Ministrul lucrărilor publice adaugă faptul că nu acționează pe baza niciunei înțelegeri cu terți pentru administrarea banului public, mandatul său ca ministru bazându-se pe bună credință și corectitudine. Controalele dispuse de ministru pentru a se verifica bunul mers al proiectelor prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) vor continua, chiar dacă cei care s-au obișnuit până acum să își bată joc de banul public se arată atât de deranjați”, mai arată sursa citată.

Ion Ștefan s-a prezentat, vineri dimineață, la sediul DNA, unde a stat mai puțin de o oră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.