DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministerul Dezvoltării vrea să cumpere 150 de microbuze şcolare

Microbuz, șofer, băut

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei anunţă pe SICAP licitaţie pentru achiziţionarea a 150 de microbuze destinate exclusiv transportului elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, informează Agerpres.

Valoarea totală estimată este de 22.794.117 lei. Anunţul prevede achiziţionarea a 150 de autovehicule cu 16+1 locuri, termenul de livrare fiind de maximum trei luni de la data primirii ordinului de începere a contractului, dar nu mai târziu de 10 decembrie.

În cadrul criteriilor de atribuire, componenta financiară reprezintă 80%, iar perioada de garanţie 20%.

Proiectul este finanţat din fonduri bugetare, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 11 iunie.

Ofertanţii vor face dovada furnizării de produse similare (autovehicule din categoria M2 sau M3) la nivelul a cel puţin un contract, în ultimii trei ani, a cărui valoare să fie de minimum 151.960 lei fără TVA.

În urmă cu o lună şi jumătate, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, anunţa că instituţia pe care o conduce a decis, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării, deschiderea unei linii de finanţare în valoare de 600 de milioane de lei pentru schimbarea parcului auto de microbuze şcolare.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună

"Alături de finanţarea transportului public electric, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării (Lucrărilor Publice şi Administraţiei - n.r.), am decis să deschidem o linie de finanţare pentru schimbarea parcului auto la microbuzele şcolare. Este un parc învechit, care are un impact negativ asupra mediului. Am alocat un buget de 600 de milioane de lei pentru schimbarea microbuzelor şcolare, astfel încât între 2.500 şi 3.000 de şcoli să poată să beneficieze, printr-un program multianual, de aceste microbuze. Ultima achiziţie a fost derulată de Ministerul Dezvoltării, iar după aceea aceste microbuze au fost predate la şcoli sau la autorităţile publice locale. Vom merge pe acelaşi sistem, cu o colaborare între cele două ministere, astfel încât procesul să fie mai uşor de derulat şi să nu avem blocaje din cauza solicitărilor multiple. Sper ca în maximum doi ani să putem asigura schimbarea completă a parcului de microbuze şcolare şi să avem microbuze cu motorizare care nu au impact atât de negativ asupra poluării aerului. Vom merge pe sisteme alternative de combustibili", a declarat ministrul Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.