Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei anunţă că retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor

sigla
Ministerul Economiei

Retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă, iar banii vor fi putea fi accesaţi prin schema de ajutor pentru activităţi de comerţ şi servicii afectate de Covid-19, al cărei buget va fi suplimentat la rectificarea bugetară, ajungând de la 40 la 160 de milioane de lei, a anunţat marţi Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, anunță news.ro.

”Retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă, a fost concluzia discuţiilor purtate de secretarii de stat Daniela Nicolescu şi Liviu Rogojinaru cu reprezentanţii retailerilor din domeniul nealimentar şi ai marilor centre comerciale”, arată ministerul într-un comunicat.

Citește și: Atac devastator la adresa lui Kovesi: ‘Vorbește în română la Euronews. La Codruța Kovesi, până și vestitele șosete au rămas la fel’

Comisia interministerială coordonată de cei doi oficiali s-a reunit iar marţi pentru definitivarea protocolului referitor la reglementarea situaţiei existente între proprietarii şi chiriaşii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei SARS-CoV-2. La consultări au participat şi secretarii de stat în Ministerul Justiţiei, Diana Morar, şi Ministerul Finanţelor Publice, Mironel Panţuroiu, precum şi secretarul general adjunct în Ministerul Fondurilor Europene, Cecilia Văduva.

”Secretarul de stat Liviu Rogojinaru i-a informat pe cei prezenţi că banii vor fi putea fi accesaţi prin schema de ajutor pentru activităţi de comerţ şi servicii afectate de Covid-19, al cărei buget va fi suplimentat la rectificarea bugetară, ajungând de la 40 la 160 de milioane de lei”, informează ministerul.

Citește și: Drumul lung al agoniei. Cum și-au bătut joc magistrații de o fetiță de 11 ani violată de un bărbat de 52 de ani .

Programul face parte din planul naţional de investiţii şi relansare economică, iar ghidul şi reglementările programului sunt, în prezent, în lucru.

Secretarii de stat în Ministerul Economiei le-au transmis celor prezenţi că este important ca, pentru optimizarea efectelor acestor fonduri în economie, între retaileri şi mall-uri să existe o înţelegere.

„Cea mai bună soluţie este discuţia directă dintre cele două părţi, cu ministerele ca partener mediator. Noi încercăm să fim parte din rezolvare, însă pentru aceasta e important ca între dumneavoastră să existe un parteneriat, care poate deveni un model de bună practică în viitor”, a spus secretarul de stat Liviu Rogojinaru.

O formă finală a protocolului între retaileri şi mall-uri va fi transmisă, în cel mai scurt timp, coordonatorilor comisiei interministeriale.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

„Întotdeauna veţi găsi în noi un sprijin întrucât politica noastră este una orientată către antreprenori, pentru a le oferi sprijin şi soluţii. Putem da o mână de ajutor dacă dumneavoastră să ajungeţi la un punct comun”, a declarat, la rândul său, secretarul de stat Daniela Nicolescu.

La discuţii au participat reprezentanţi ai RoRetail, FPRC, HORA, industriei de beauty şi ai marilor centre comerciale din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.