Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei are în plan majorarea capitalului social al Romaero cu maximum 7,65 milioane lei, până la 25 de milioane de lei

www.romaero.com
Romaero

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a cerut Romaero, companie de stat specializată în producţie, servicii şi cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile şi militare de pasageri sau cargo, ca în Adunarea Generală a Acţionarilor din 30 octombrie să aprobe majorarea capitalului social al companiei cu maximum 7,65 milioane lei, până la 25 de milioane de lei.

Astfel, unul din subiectele aflate pe ordinea de zi este: ”Aprobarea majorării capitalului social al Romaero, cu valoarea investiţiei finanţate în anul 2019 de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, într-o singură etapă, fără primă de emisiune, prin subscrierea în cadrul unei oferte publice cu acordarea dreptului de preferinţă pentru acţionarii înscrişi în Depozitarul Central la data de înregistrare, cu o sumă de până la 7.651.137 lei, de la nivelul actual al capitalului social de 17.368.942 lei până la nivelul maxim de 25.020.080 lei, fiind justificată de obligaţia Romaero de a respecta prevederile art. 13 din Legea nr. 232/2016”, arată convocatorul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit news.ro.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

Articolul 13 din Legea nr. 232/2016 face referire la sursele de finanţare pentru realizarea investiţiilor în industria naţională de apărare.

Majorarea capitalului social se realizează prin emisiunea unui număr de 3,06 milioane acţiuni noi, fiecare având o valoare nominală de 2,5 lei/acţiune.

”Subscrierea se poate face de către acţionari, atât în numerar cât şi prin conversia în acţiuni a oricărei creanţe certe, lichide şi exigibile deţinute faţă de societatea Romaero de către acţionarii existenţi, înregistraţi în Registrul acţionarilor societăţii”, mai arată documentul.

Compania estimează pierderi de 34,4 milioane lei în acest an şi venituri totale de 148,75 milioane lei.

Romaero a avut anul trecut pierderi de 51,36 milioane lei, la venituri totale de 127,55 milioane lei.

Compania şi-a planificat pentru acest an cheltuieli totale de 183,16 milioane lei şi cheltuieli cu investiţiile de 43,85 milioane lei.

Romaero are o capitalizare de 220,93 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.