Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei, DĂRNICIE pe bani publici: a sters datorii de zeci de milioane de lei

top datorii

Arierate de peste 66 de miliarde de lei au fost diminuate, prin compensare, în urma activității Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie (CPPI), iar printr-un proiect de act normativ inițiat de Ministerul Economiei se vor accelera măsurile de diminuare a blocajului financiar.

Citește și: BĂTAIE de JOC la Caracal? Tânără sechestrată și violată, ca Alexandra Măceșanu, salvată în 20 de minute de poliție

Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie - Sucursala București, prin Serviciul de compensare oferă agenților economici din România oportunitatea să își stingă datoriile și să își recupereze creanțele restante, intrând în Sistemul de compensare datorii și creanțe și folosind ordinele de compensare, potrivit unui comunicat remis, vineri, MEDIAFAX.

Agentul economic poate accesa serviciul în timp real indiferent de locul unde își desfașoară activitatea, deschide pagina şi selectează operațiunea dorită.

Sistemul național de compensare datorii și creanțe este un sistem de interes public care asigură forma unitară a întregului proces de compensare și este utilizat de toți agenții economici cu sediul în România, indiferent de forma de organizare, tipul de proprietate și locul unde își desfășoară activitatea.

Sistemul național de compensare permite transmiterea tuturor informațiilor necesare realizării operațiunilor de compensare, consultarea bazei de date privind facturile încărcate și confirmate de parteneri și verificarea informațiilor privind compensările realizate.

Sistemul de compensare datorii și creanțe gestionează circuite de compensare mari cu peste 3 agenți economici în componență și reunește persoanele juridicele cu capital de stat cu persoanele juridice de drept privat.

Forma de plată nonmonetară pe baza ordinelor de compensare protejează agentul economic de riscul de a intra în incapacitate de plată sau de a înregistra întârzieri la plata datoriilor.

Preocupările Ministerului Economiei se îndreaptă către dezvoltarea Sistemului de compensare datorii și creanțe facilitând astfel realizarea operațiunilor de.

În acest context, Ministerul Economiei, prin Serviciul de compensare a inițiat și elaborat ”Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadență ale contribuabililor, persoane juridice, în vederea diminuării blocajului financiar și a pierderilor din economie”.

Acest proiect de act normativ are drept obiectiv principal accelerarea măsurilor care să conducă la diminuarea blocajelor financiare din economie prin introducerea compensării on-line care simplifică și mai mult modalitățile prin care pot fi accesate instrumentele de compensare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.