Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei, investiție de un milion de euro la Salina Praid

Ministerul Economiei Facebook
Salina Praid investitie

În cursul zilei de ieri, 21.05.2019, la Sucursala Salina Praid, a avut loc inaugurarea unei investiții de aproximativ 1 milion de euro, pentru secția de preparare în subteran, la care au participat Ministrul Economiei, prefectul de Mures, prefectul Harghitei, precum si reprezentatii conducerii executive si administrative a Societatii Nationale a Sarii S.A.

Ministrul Economiei a felicitat conducerea societatii pentru realizarea investitiei de la Sucursala Salinei Praid si a subliniat importanța si necesitatea investitiilor la nivelul Societatii. Noua instalatie de preparare sare in subteran conduce la cresterea eficienţei activităţii şi a calităţii produselor, inclusiv eliminarea poluarii provocată de vechea instalaţie.

Instalatia de preparare in subteran are o capacitate de productie de 100.000 t/an. Amplasamentul instalatiei in subteran permite constituirea unui stoc de cca. 30-40% de sare gema necesar in perioada de iarna, din volumul din producţia anuală a Sucursalei Salina Praid, fiind eliminate cheltuielile de transport de la suprafata in subteran.

Societatea Nationala a Sarii S.A. are in proiect la Sucursala Salina Praid, remodelarea fluxurilor de ambalare, brichetare și încărcare la suprafață. De asemenea, Societatea Nationala a Sarii S.A. intentioneaza sa realizeze fluxuri modernizate si la sucursalele Salina Ocna Dej si Salina Targu Ocna. In Planul de investitii aprobat pentru anul 2019, sunt prevazute aceste obiective de investitii, iar in prezent procedurile de achizitie sunt in curs de desfasurare.

Salina Praid este și un important punct turistic. In perioada ianuarie-aprilie 2019 au fost inregistrate cca. 140.000 de intrari la Salina Praid. Astfel, in primele 4 luni ale acestui an, au călcat pragul salinei cu 20.000 de turiști mai mult, în comparație cu perioada similară a anului precedent.

În subteran, pentru agrement și relaxare, sunt amenajate locuri de joacă pentru copii, dotate cu instalații diverse și mobilier confecționat din lemn, locuri de odihnă pentru adulți, spații dotate cu mese de tenis, o sală expozițională cu istoricul salinei, un punct sanitar, magazin cu suveniruri, un restaurant unde se poate servi masa și se pot face degustări de vinuri, o capelă ecumenică pentru reculegere și oficierea de evenimente religioase.

Salina de la Praid este una dintre cele mai vechi saline din România, unde se exploatează mari zăcăminte de sare din Europa, având bazele în secolul XVIII.

Societatea Naţională a Sării – S.A este una de interes major pentru economia românească și unul dintre primii 10 producători de sare din Europa. Societatea Naţională a Sării S.A. este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deținut de către Fondul Proprietatea S.A (49%). Răspândirea relativ largă a zăcământelor de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor șapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior și sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării S.A. În cinci dintre acestea - Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Rm. Vâlcea – societatea a inițiat și a dezvoltat obiective cu caracter turistic și balnear, destinate celor aflați în căutarea unui mod inedit şi sănătos de petrecere a timpului liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.