Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei: Plafar atrage o finanțare de aproape 2 milioane de lei pentru investiții

AP
bani

 

Plafar a obținut o finanțare de 1,8 milioane de lei din partea Libra Bank, banii urmând să fie folosiți pentru linia de producție din Cluj și obținerea de capital circulant pentru extinderea activității în zona distribuitorilor autorizați, arată un comunicat transmis miercuri de Ministerul Economiei

Ministerul precizează că investițiile în fabrica de la Cluj vizează automatizarea totală a liniilor de producție, până la ieșirea de pe linie a produsului pus în cutie și pregătit pentru livrare. „Plafar este un nume foarte cunoscut românilor datorită unei lungi istorii, iar acum, cu ajutorul noilor investiții suntem siguri că are și un viitor pe măsură. Planul de investiții este unul ambițios și sunt sigur că va da rezultate în cel mai scurt timp”, a declarat Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă.

De asemenea, pentru a crește competitivitatea pe piață a companiei, administratorii au luat decizia de a certifica produselor în conformitate cu standarul International Food Standard (IFS), proces care se apropie de final. „Printre acțiunile întreprinse de companie pentru a primi certificare IFS se numără instalarea unui sistem de supraveghere video pe tot procesul de producție și eliminarea contactului uman direct cu produsele pe linia de ambalare. O altă linie de business pe care Plafar o dezvoltă este aceea a furnizării de produse pentru diverse lanțuri de retail pe care acestea le revând apoi sub marcă proprie. Astfel, compania va produce siropurile naturale Soc cu lămâie și Coacăze cu zmeură ale mărcii Hanul Boieresc a lanțului Penny. De altfel, firma se află în discuții avansate și cu alți doi mari retaileri pentru a furniza produse în regim similar”, se arată în documentul transmis.

Înființată în anul 1948, Plafar este o companie din portofoliul Ministerului Economiei, iar în 2017 a obținut un profit de 35.000 de lei la o cifră de afaceri de 5,9 milioane de lei, iar în 2016 compania a înregistrat o pierdere de 435.000 lei. Compania obține în prezent 80% din cifra de afaceri din contractele cu marii retaileri, 10% din cele cu distribuitorii autorizați, restul de 10% fiind reprezentat de micile magazine care au relații directe cu compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.