Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educației a transmis o notă internă către facultăți și școli: fiecare unitate va desemna un responsabil cu înregistrarea pe platforma de vaccinare

GAL
copii scoala

Ministerul Educaţiei a transmis către inspectoratele şcolare o notă în care solicită înscrierea cu prioritate a angajaţilor din învăţământul preşcolar şi a celor din unităţilor de învăţământ preuniversitar, care urmează să funcţioneze cu prezenţă fizică începând cu data de 8 februarie, informează Agerpres.

''Având în vedere faptul că începând cu data de 17 decembrie 2020 a intrat în vigoare HG nr. 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, precum şi faptul că a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, care include populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ, vă solicităm să diseminaţi informaţiile către toate unităţile de învăţământ în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19'', se arată în nota transmisă inspectoratelor judeţene.

În acest sens, fiecare unitate de învăţământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unităţii de învăţământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate.

Informaţiile cu privire la acţiunea de vaccinare pot fi/trebuie să fie accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/, menţionează sursa citată.

De asemenea, Ministerul Educaţiei solicită înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii:

* angajaţii din învăţământul preşcolar (unde nu este obligatoriu portul măştii de către copii) şi cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii;

* angajaţii unităţilor de învăţământ preuniversitar care urmează să funcţioneze cu prezenţă fizică începând cu data de 8 februarie 2021.

Fiecare unitate de învăţământ preuniversitar va transmite inspectoratului şcolar judeţean/ IŞMB numele persoanei responsabile cu acţiunea de vaccinare, funcţia şi datele de contact ale acesteia în cursul zilei 18 ianuarie, până la ora 16,00, urmând ca inspectoratele şcolare judeţene/IŞMB să transmită situaţia către Ministerul Educaţiei până marţi, ora 12,00, se mai arată în documentul semnat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Și universitățile trebuie să desemneze o persoană

Fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea instituţiei de învăţământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare anti-COVID, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituţie - se arată într-o notă transmisă de Ministerul Educaţiei rectorilor din ţară, relatează Agerpres.

''Vă informăm că potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată în decembrie 2020, a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare. Această etapă a campaniei vizează populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ. În acest context, vă adresăm rugămintea de a disemina toate informaţiile necesare către tot personalul din universitatea pe care dumneavoastră o conduceţi. Reamintim că este necesar a asigura accesul la programul de vaccinare împotriva COVID-19 următoarelor categorii de personal: didactic, didactic auxiliar şi nedidactic'', se menţionează în documentul semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu.

În acest sens, fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea instituţiei de învăţământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituţie.

Fiecare instituţie de învăţământ superior va comunica Direcţiei Generale Învăţământ Universitar, până marţi, ora 12,00, numele persoanei responsabile cu acţiunea de vaccinare, funcţia şi datele de contact ale acesteia, se mai arată în nota ministerului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.