Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educației, arătat cu degetul: Angajaţii din peste 30 de unităţi de învăţământ din Capitală nu şi-au luat salariile

static.playtech.ro
bani

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ avertizează că angajații din 16 unități de învățământ de masă și din toate unitățile de învățământ special din Municipiul București nu și-au primit salariile deoarece Ministerul Educației nu a deblocat programul de salarizare.

„Angajații nu au nicio vină privind neîncadrarea unităților de învățământ în numărul de posturi. Aceștia trebuie să-și primească salariile la timp și nedeminuate pentru munca depusă. A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unitățile de învățământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Școlar al Municipiului București și Ministerului Educației să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate și acordarea la timp a salariilor. Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate și poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Federația menționează că în această situație sunt mai multe grădinițe, școli gimnaziale și licee din sectoarele 1 și 2, toate unitățile de învățământ special din București, dar și inspectoratul școlar și Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.